Rudenīga pastaiga no Āgenskalna uz Ķīpsalu


Ķīpsala. Foto:Zanda Milzarāja, 2016.

Vai zinājāt, ka Zelta rudeni varat baudīt tepat, Pardaugavā?
Labs maršruts rudenīgai pastaigai - Ķīpsala. Lai varētu kādu stundu Daugavas krastā justies silti, vajadzētu vispirms nobaudīt karstu tēju kādā no Meža ielas kafejnīcām vai karstu kafiju Narvesenā uz Slokas un Kalnciema ielas stūra.
Pastaigu uz rudenīgo Ķīpsalu sāksim no Daugavgrīvas ielas sākuma. Uz paša stūra - skaists jūgendstila īresnams ar tornīti un metālkalumiem. Arhitekts Jānis Alksnis, 1910.gads.

Kalnciema un Daugavgrīvas ielas stūris.
Foto:Zanda Milzarāja, 2016.
Tālāk ar vienu acu skatu varat aptvert kontrastus - Z-torņus, tēlnieka Gustava Sķiltera māju-muzeju, Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas Diakonijas centru, kas iekārtots mūra mājā Daugavgrīvas ielā 1 un bijušo Policijas nodaļu 5. numurā.

Daugavgrīvas iela.
Foto:Zanda Milzarāja, 2016.

Daugavgrīvas iela.
Foto:Zanda Milzarāja, 2016.

Otrpus ielai ar tīkliem apvilkta fabrikas ēka, kā apliecinājums, ka Rīga nekad nav gatava. Uzraksts vēsta par gaidamajiem pārbūvēsanas darbiem. Nemot vērā citu zemju pieredzi - vecas fabrikas telpas pārvērst stilīgos dzīvokļos, var cerēt, ka taps kas interesants.
Iepretim Z-torņiem funkcionalisma stilā celtā 5 stāvu biroju ēka Ulmaņlaikos bijusi bērnu slimnīca.

Daugavgrīvas iela.
Foto:Zanda Milzarāja, 2016.
Esam nonākuši pie tilta pār kanālu. Skats atpakaļ uz Daugavgrīvas ielu rudens lapās ir vismaz izbaudīsanas, ja ne gleznošanas vērts.
Te nevar nepamanīt jaunu vaibstu pilsētas sejā - visiem kas dodas uz un no lidostas pamanāma jaunā viesnīca "Park inn".

Skats no Zunda kanāla tilta.
Foto:Zanda Milzarāja, 2016.
Dosimies pāri tiltam uz Ķīpsalu un vēl tālāk - uz Vanšu tiltu. Tieši no Vansu tilta sākuma ir labākais skats uz Ķīpsalu un jahtu piestātni. Ak jā - arī pludmali, kas tīra, iekārtota ar sporta laukumu un bērnu atrakcijām.

Ķīpsala. Foto:Zanda Milzarāja, 2016.

Ķīpsala. Foto:Zanda Milzarāja, 2016.

Ķīpsalā apiesim loku pa Balasta dambi, kratmalu, ko balsta akmeņu krāvums. Kā stāsta aculiecinieki, akmenus krāvuši karagūstekņi otrā pasaules kara laikā.

Ķīpsala. Foto:Zanda Milzarāja, 2016.

Ķīpsala. Foto:Zanda Milzarāja, 2016.


 

Pie Ģipša fabrikas iegrizīsimies šķersielā, lai dotos atpakaļ. Ja krastmalā verējām priecāties par skaisti atjaunotām koka mājām, tad te, veco, plašo dārzu vietā uzbūvētas rindu mājas. Ļoti piemērota vieta dzīvošanai - zaļa un tuvu centram. Pretī BT1 izstāžu hallei griezīsimies atpakaļ Vanšu tilta virzienā.
Ja prasās sasildīties, tad to var izdarīt kāda no t/c Olimpija daudzajām 2. stāva kafejnīcām.


Komentāri

Populāras ziņas