Kur paēst Pārdaugavā?

Vīna veikals Kalnciema kvartālā. Foto: Zanda Milzarāja
Kad plānojam pastaigu un pastaigas maršrutu, atceramies, ka gribēsim iedzert tasi silta dzēriena, paēst pusdienas vai paņemt līdzi ko garšīgu.
Te mana pieredze, kur paēst Pārdaugavā, kad gribētos ko prognozējamu vai tieši otrādi - mazliet eksotikas.

Droši iesaku Kalnciema kvartālā - svinēšanai un noskaņas baudīšanai restorānu Māja un Vīna veikalu. Jau pats Kalnciema kvartāls uzlabos garastāvokli.

Kalnciema kvartālā. Foto: Zanda Milzarāja

Restorāns Māja Kalnciema kvartālā. Foto: Zanda Milzarāja

Ja gribat paņemt līdzi ko ēdamu, Kalnciema ielā 32 - turpat pa diagoāli pāri ielai no Kalnciema kvartāla ir divas vietas, kur to izdarīt - Fix Box Kebabs, ko iecienījuši tuvējo skolu audzēkņi un Dedis Puri - Kaukāza virtuve (šobrīd te vairs neatrodas). Ja paveicās, ir paredzēts ar auto apstāties uz ietves pie pašām durvīm. Par kebabiem jāsaka - novērtējiet savu izsalkumu, tie šeit ir sātīgi. Pabrīnījos, ka man pietika ar mini izmēru.

Fix Box Kebabs un Kaukāza virtuve Dedis Puri Kalnciema ielā. Foto: Zanda Milzarāja


Uz Nometņu ielas ļoti tuvu atrodas trīs labas vietas, kur ienākt ko nobaudīt. Fazenda Nometņu ielā 7 ir piemērota nesteidzīgajiem baudītājiem. Baudīt varēsiet gan interjeru- (katra telpa ir atšķirīga ar savu niansi) un dārzu, gan ēdienus un dzērienus.

Ciemakukulis  turpat pāri Slokas ielai - 9. numurā ir kafejnīca un ceptuve. Te reibinoši smaržo tikko cepti pīrādziņi un kafija. Varētu gan būt plašāks, bet ir vēl viens jauns Ciemakukulis pie Botāniskā dārza, Kuldīgas ielā. 

Mazliet tālāk ielas pretējā pusē - Nometne Gardēžiem . Restorāns ar labu virtuvi un, ja sekosiet jaunumiem mājaslapā, arī dzīvo mūziku. Pārliecinājos - Crème brûlée garšo tāpat kā šī ēdiena dzimtenē, Francijā. Cenas - kvalitātei atbilstošas.

Nometne Gardēžiem. Foto: Zanda Milzarāja

Ja esat Āgenskalna tirgū saimnieciskos nolūkos, tad pēc pirkumu salikšanas mašīnā vai ar visām lielām somā un dārzeņu maisiem jutīsieties ērti ēdnīcā ar visai raibu publiku. Ja meklējat ko no padomju laika noskaņām, te atradīsiet. Par ēdienu varu teikt, ka tas ir garšīgs, svaigs ēdnīcas ēdiens. Un, ja pavisam nepatīk dažādie apmeklētāji ( nav te nekāds restorāns!), vai steidzaties - varat paņemt līdzi pusdienas trauciņā. Karbonādes, filejas un kāpostu tīteņi te ir vienmēr un pievilties tajos nav nācies.

Āgenskalna tirgus galvenā fasāde. Foto: Zanda Milzarāja

Vēl ir kāda ēstuve, kas darīs prieku bērniem - iepretim Maxima veikalam - Virtuļu kiosks. Jā, protams eļļā vārīti, ar pūdercukuru, glazūrām un pildījumiem. Vienīgā man zināmā vieta Pārdaugavā, kur tādi tiek cepti un pildīti jūsu acu priekšā. Tas mazam prieciņam. Cenas dikti draudzīgas.

Bet - ja gribat ko prognozējamu, ar paredzamu cenu un ar garantētu autostāvvietu, drošu pieeju ar bērnu ratiņiem vai ratiņkrēslu, ieteiktu maršrutā:
t/c Olimpija - Sushi Shop - Japāņu ātrās apkalpošanas restorānu ar ļoti labu piedāvājumu un draudzīgām cenām. Var ēst uz vietas, var ņemt kastītē līdzi, kā patīk. 
t/c Spice - Lido ar bērnu pilsētiņu. Te arī piemērota vieta bērnu balītēm. Plaši, ērti, virtuve ir pārbaudīta vērtība, cenas paredzamas.
t/c Riga Plaza pie kino ieejas ir liela iespēja izvēlēties ēstuvi pēc noskaņojuma. Tā ka, ja Pārdaugavas ekskursiju gribēsiet noslēgt ar kinoseansu Multikino, droši varat ieplānot pirms seansa paēst.

Ja atradīšu vai arī tiks atvērts kas jauns un interesants, turpināšu uzskaitījumu.
Labu ēstgribu!


Komentāri

Populāras ziņas