Pastaiga pa Nometņu, Meža un Eduarda Smiļģa ielu

Ja ir noskaņojums mazai pastaigai, varu ieteikt īsu maršrutu, kas sākas un beidzas uz Eduarda Smiļģa ielas un Slokas ielas krustojuma. Skatam paveras neparasta ainava ar senu koka māju ar tornīti Slokas ielas stūrī un Z-torņiem fonā. Protams, arī ziedoši Pārdaugavas ceriņi.

Eduarda Smiļģa un Slokas ielas krustojums. Foto: Zanda Milzarāja, 2016

Tālāk apmetam nelielu līkumu pa Slokas ielu līdz Nometņu ielai un pa Nometņu ielu dodamies Meža ielas virzienā. Te ar smaržām vilina iecienīts restorāns Fazenda bazārs. Paejam garām ziedošiem kastaņkokiem un uz Nometņu un Meža ielas krustojuma atkal paveras neparasts skats, kur blakus varam redzēt Seno un mūsdienu arhitektūru.

Nometņu un Meža ielas krustojums. Foto: Zanda Milzarāja, 2016.
Nogriežamies pa labi, pa Meža ielu, kur mūs gaida veselas četras labas vietas, kur paēst. 

Kafejnīca Cepiens Meža ielā. Foto: Zanda Milzarāja, 2016.
Es iesaku iegriezties kafejnīcā Cepiens - Jums patiks. Vispirms jau pie ieejas, iespējams, satiksiet draudzīgu, rudu korgiju šķirnes sunīti. Šeit ir mājīgi un ērti, ļoti garšīga kafija, gan espresso, gan kapučīno. Manuprāt, labākā tuvākaja apkārtnē, kā arī izcila virtuve. Nobaudījām gan steiku - to iespējams pasūtīt well done, medium, rare - pēc izvēles. Pasūtījām medium-rare ar kartupeļiem un bijām patiešām apmierināti. Tāpat Zaļais karijs ar vistu ir lieliska izvēle. Tas ir visai ass ēdiens ar bagatīgu garšu un aromātu buķeti. Porcijas te, Cepienā, ir lielas, ūdens karafē ar piparmetru lapiņām. Par reķinu bijām patīkami pārsteigti, samaksājām divatā par lieliskām vakariņam 15 eiro. 

Meža iela. Foto:Zanda Milzarāja, 2016.
 Pa Meža ielu tālāk nonākam laukumā pretim pareizticīgo baznīcai. Baznīcai nesen remontēta fasāde, laukums uzreiz izskatās priecīgi krāsains. Tad vēl turpat blakus baznīcai atveries makslinieku preču veikals Zīmulis un ota ar galerijas un darbnīcas telpām otrajā stāvā.


Rīgas Sv. Trijādības Pārdaugavas pareizticīgo baznīca. Foto: Zanda Milzarāja, 2016
Ja meklējat, kur pasvinēt pēdējo skolas dienu, izlaidumu vai jauki pavadīt vakaru - Nometnu vai Meža ielā tādu vietu atradīsiet.

Meža iela. Foto:Zanda Milzarāja, 2016.

Iepretim baznīcai Eduarda Smiļģa ielas sākumā rūpnieciska ķieģeļu māja tortes gabaliņa formā. Tā sanāk uz paša stūra, otrā pusē mājai - Tirgus iela. Mājas tortes gabaliņa siluets atgādina Parīzes krustojumus ar ielām, kas aiziet uz visām pusēm kā zvaigznes stari. Un šo asociāciju vēl vairak pastiprina Salons, darbnīca maja uz stūra. Darbalaiks beidzies un iekšā netieku, bet Jūs varat savu pastaigu ieplānot, lai būtu šeit pims sešiem vakarā, ja vēlaties.

Eduarda Smiļģa un Tirgus ielas krustojums. Foto: Zanda Milzarāja, 2016.
Talāk dodamies pa Eduarda Smiļģa ielu Slokas ielas virzienā un esam nonākuši tur, kur sakam pastaigu.


Komentāri

Populāras ziņas